Beltéri lencse – megoldás a kényelmes munkavégzéshez és szabadidőhöz

24 blog dinamikus ovlasószemüveg Mozgalmas életet élő 40-es férfi vásárló jött be hozzám a napokban. Észrevette, hogy „rövid a keze”, nem látja jól az olvasnivalót. Ez nagyon kellemetlen és fárasztó is egyben, délutánra elfárad a szeme és a háta is fáj. Munkájából kifolyólag sokat ül számítógép előtt, mozog az irodában és ki is kell járnia találkozókra. A magánéletében is használ technikai eszközöket, szívesen barkácsol és szeretne a gyerekének is segíteni a tanulásban. Emellett fontos számára, hogy védje a szeme egészségét.  Ezekre az igényekre szeretne megoldást kapni, hogy visszanyerje 40 éves kora előtti élet minőségét.

A látásvizsgálat után, a kapott adatok birtokában, tovább beszélgettem a férfival, pontosan kikérdeztem életmódjáról. A szakmai továbbképzések során tanultam, hogy ahhoz, hogy a legjobb megoldást tudjam nyújtani vásárlómnak, pontosan ismernem kell az életmódját, munkáját, szabadidős tevékenységét. A kapott válaszok birtokában ajánlottam neki egy dinamikus olvasószemüveg lencsét, amely megoldást nyújtott az igényeire.

Több féle ilyen lencse létezik, minden fajtáról elmondhatók az alábbi tulajdonságok.

Ezekről a lencsékről tudni kell, hogy nem hagyományos olvasó szemüveg lencsék, hívhatjuk őket

-          dinamikus olvasó szemüvegnek,

-          beltéri vagy

-          munkaszemüveg lencséknek (én az utóbbit nem nagyon szoktam használni, mert megtévesztő lehet, ugyanis a lencsék nem csak munka végzésre lettek kifejlesztve).

24 blog dinamikus ovlasószemüveg

Éles látás 60 cm-tő akár 4 méterig is. Hagyományos olvasószemüvegével meddig lát élesen?

A hagyományos olvasószemüveg korlátozza a látásélményt, mert csak egy távolságra használható, aki mozgalmas életet él nem biztos, hogy a legideálisabb megoldás. A vizsgálatot végző optometrista (diplomás szemvizsgáló) vagy orvos az átlagos olvasó távolságra állítja be a lencse erősségét (ez kb. 40-50 cm). Egy ilyen szemüveggel azt veszi észre a viselő, hogy nem látja jól a monitort, telefont, nem tudja főzés, kerti munkák vagy barkácsolás közben használni.

24 blog dinamikus olvasoszemuveg

A lencse alsó része szolgál olvasásra, felső része pedig köztes távolságokra (pl. monitor, főzés, kertészkedés).

Elmondhatjuk, hogy a dioptria átmenettel rendelkező lencsék (az ún. dinamikus olvasó lencsék) jelentik az ideális korrekciót a mai kor elvárásainak a munkahelyen és a magánéletben.

Ezek a lencsék nemcsak olvasó távolságra, hanem kiterjesztett távolságra is kényelmes használatot biztosít (pl. számítógép, irodában, munkahelyen, vagy otthon főzés, barkácsolás közben).

-          széles látómező és kristálytiszta látás a munkatávolságokba

-          stabil látásélmény mozgás közben is

-          természetes testtartás mellett élheti életét, nem fog megfájdulni a háta, nyaka estére.

Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az, hogy minden mozgalmas életet élő 40 éves vagy annál idősebb ember ismerje meg a dinamikus olvasó lencséket. Ugyanis ezekkel a lencsékkel nem kell kompromisszumot kötnie, mert:

-           akár 4 méter távolságig is használhatja, egész nap viselheti munka közben és otthon is

-          két szemüvege lesz egyben, egy olvasó és egy köztes távolságra való (pl. monitor, főzés, kertészkedés)

-          nem kell állandóan cserélgetnie szemüvegét, akár egész nap is viselheti a munkahelyén

-          tisztán fogja látni a papírt, a számítógépet, az ügyfelét, tanítványát, üzleti partnerét

Több fajta ilyen lencse létezik, ahhoz, hogy személyre szabott ajánlatot tudjak adni, pontosan ismernem kell a dioptria értékeket, és a leendő viselő életmódját. Amennyiben további kérdése van a lencsékről keressen bizalommal az üzletben vagy a 06 20 982 1142-es telefonszámon.

Pomoptik Bt. 
Cím: 2013 Pomáz József Attila utca 17
Telefon: +36 20 982 1142
E-mail: pomoptik@gmail.com
           info@pomazioptika.hu
Facebook: https://www.facebook.com/PomoptikBt
 
Nyitvatartás: H-P: 9:00-17:00
  Szo.: 9:00-12:00