Személyre szabott napszemüvegem

kedvenc2Mindig összerándul a gyomrom, amikor hunyorgó szemüveges embereket látok az utcán. Akik szenvednek a napos időtől, de mivel szemüveget viselnek nem tudnak „sima” napszemüveget hordani, ami nem dioptriás. Ugye akkor le kell mondaniuk az éles látásról. Nekik és mindenki másnak írtam ezt a bejegyzésemet a színezett napszemüveg lencsékről.

Dioptriás napszemüveglencse, polarizált lencse, mirror vagy tükrös napszemüveglencsék. Ezekből a lehetőségekből választhat, aki színezett lencsét szeretne szemüvegébe. Olvasson tovább és megtudja mit jelentenek a fenti kifejezések.

Legyen egyedi dioptriás napszemüvege! Válassza ki a szimpatikus szemüvegkeretet, majd az Önnek tetsző színezett lencsét. A hagyományos szürke, barna, zöld mellett, extrémebb színek is elérhetők, mint pl. a citromsárga, a rózsaszín, mályva vagy lila szín. A lencsék elérhetők egyenletes színezéssel (amikor az egész lencsét az adott színre színezik) vagy átmenetes színezésű (a lencse alja világosabb színű, így megkönnyítve a napszemüvegben olvasást vagy telefon nézést). Az elérhető színekről mintát az üzletben tudok mutatni. A színezés erősségétől függ, hogy a lencsék használhatóak-e vezetéshez vagy sem. Erről mindig meg szoktam kérdezni az érdeklődőt, mert ezt nekem kell figyelembe vennem, amikor együtt kiválasztjuk a színezés erősségét. Az egészségtudatos ember tudja, hogy az UV-sugárzás, bőrünkhöz hasonlóan, szemünknek is káros. Ezeket a lencsének nyugodtan viselheti, mert biztos lehet hogy minden napszemüveglencse 100 %-os UV védelemmel ellátott.

Személyre szabott napszemüvegében várni fogja a szép időt, mert:

-          mindig tökéletesen fog látni, hiszen az Ön dioptria értékébe készítjük el szemüvegét

-          nem kell többé hunyorognia a napfénytől

-          vagy lemondania a tiszta látásról egy nem dioptriás napszemüvegben

-          nem egy tucat napszemüveget fog viselni, hiszen a keretet és a lencse színét is Ön választhatja ki

Mit jelent a polarizált lencse?

A lencse ajánlott mindenkinek, aki sokat tölt a szabadban, akár sportol vagy más tevékenységet végez a napon. A polarizált lencsék legfontosabb eleme a polarizátor, amely egy egyedülálló, vékony filmréteg a lencse szerkezetébe építve. Ha a fény útjába helyezünk egy ilyen szűrőt, a sugarak párhuzamosan haladnak tovább a tükröző felületről, általában vízszintes irányba.

Ezek a lencsék képesek csökkenteni a tükröző felületek szemet bántó ragyogását úgy, hogy az optikai képet torzítás nélkül továbbengedik. Ezzel biztosítva a még tisztább látást, egyúttal védve a szemet a károsító hatásoktól.

32 blog polar lencse1

Polarizált lencsében (alsó kép) sokkal kényelmesebb a vezetés (forrás: quora.com)

 

Csökkentik a szembe jutó fény mennyiségét és a képrázást is. Ajánlott mindenkinek, sportoláshoz, horgászáshoz, vitorlázáshoz, síeléshez vagy egyéb napon végzett tevékenységhez. Természetesen vezetéshez is, mert remekül kiszűrik a motorháztetőről visszatükröződő napsugarakat, viszont éjszakai vezetéshez ne vegye fel semmiképp.

32 blog polár lencsék2

A látvány polarizált és hagyományos napszemüveg lencsében (forrás: quora.com)

A mirror vagy tükrös lencsével ragyogó és divatos megjelenésével kápráztathatja el környezetét. Arany, kék vagy ezüst színű lencsét választhat Ezek a lencsék is 100 %-os UV védelemmel rendelkeznek. Fontos tudni róluk, hogy éjszakai vezetéshez nem használhatók, de nappal nyugodtan viselheti őket vezetés közben!

32 blog mirror

Tükrös lencsével igazán divatos lehet (forrás: hoyanet.hu)

Természetesen mindegyik fajta színezés egyfókuszú (amit csak távolra vagy közelre tud használni) és progresszív lencsékre (amelyeket egész nap viselhet, minden távolságra használhatók) is kérhető!

Akiket zavar a napfény, (és kit ne zavarna ?), színezett lencsével védhetik szemüket az erős napfénytől és az UV-sugárzástól. A dioptriás napszemüveg lencsék sok féle színben elérhetők, a hagyományos színektől az extrémebbekig. Választhat egyenletes vagy átmenetes színezésű lencsét. Akik szeretnének megszabadulni a zavaró visszatükröződésektől, akár sportolás vagy más szabadtéri tevékenység közben polarizált lencsével nagyon meg tudják könnyíteni az életüket, komfortosabb, kontrasztosabb látást biztosítva. Akiknek fontos a divatos megjelenés, de szemüveget kell viselniük, tükrös réteggel kölcsönözhetnek divatos megjelenést maguknak. Nappali vezetéshez a dioptriás napszemüveglencsék, a polarizált és tükrös lencsék is használhatók. Éjszakai vezetéshez viszont kizárólag a halványabb színezettségű dioptriás lencséket vegye fel. Önnek ezt nem feladata átlatni, de én minden esetben tájékoztatom az újdonsült napszemüveg tulajdonost a vezetési „szabályokról”.

Ha egy szemüvegben szeretné megoldani szeme nap elleni védelmét, akkor válasszon fényresötétedő lencsét. Róluk szóló írásomért kattintson ide.

Pomoptik Bt. 
Cím: 2013 Pomáz József Attila utca 17
Telefon: +36 20 982 1142
E-mail: pomoptik@gmail.com
           info@pomazioptika.hu
Facebook: https://www.facebook.com/PomoptikBt
 
Nyitvatartás: H-P: 9:00-17:00
  Szo.: 9:00-12:00