Tegyünk együtt a jó ügyért

13 blog alapitvanyKarácsony előtt bármerre jár az ember mindenhol jótékonysági felhívásokba botlik. Legyen az egy stand az utcán, egy levél a postaládában vagy az interneten egy felhívás. Ilyenkor mindenki érzékenyebb, könnyebben adakozik a rászorulóknak.

Gondoltam én is teszek valami jót így év végén, kerestem azt az alapítványt, aminek a küldetése megszólít. Így akadtam rá a Parafactura kezdeményezésre a Lámpás ’92 alapítvány gondozásában.

Az szervezet értelmileg sérült embereket foglakoztat, akik hasznos munkát végezve lehetnek aktív tagjai a társadalmunknak. Különböző tárgyakat készítenek újrahasznosított anyagokból. Például sálakat, táskákat, öveket, ékszereket.  Aki szeretne ezekből vásárolni, akár saját részre, akár ajándékba, további információkért látogassa meg honlapukat: http://lampas92.hu/?p=Bemutatkozas

Felmerülhet a kérdés Olvasómban, hogy miért pont ezt az alapítványt választottam a sok közül. Azért, mert munkáik egy részének köze van szakmámhoz. Ékszereiket, többek között, hibás és használt szemüveglencsékből készítik. Az ún. nyers, azaz becsiszolatlan, de pl, réteghibás, így kidobásra ítélt lencsékkel ellátják őket a lencsegyárak. Náluk úgyis a kukában végeznék, a Parafacturánál viszont igen hasznos alapanyagok.

Alapanyagként használják fel még a használt, azaz becsiszolt, de már nem jó szemüveglencséket. Ezeket a megmunkálás előtt felpolírozzák, hogy szépen csillogjanak. Utána pedig szép és divatos ékszereket készítenek belőle.

Ez az ötlet annyira megtetszett, hogy átkutattam a szekrényemet otthon, régi, már nem használt szemüvegeket keresve. És a boltban is körülnéztem, és sok használt lencsét találtam, amelyek egy részét vevőim hagyták ott, mintegy érezve, hogy én valamilyen nemes célra tudom őket felhasználni.

Keresgélés közben jutott eszembe, hogy a következő cikkemet erről az alapítványról írom. Biztos van olyan ember, aki még nem halott róluk, de szívesen segítene.

Nincs más dolga kedves Olvasóm, mint behozni az üzletbe a már nem jó, nem használt szemüveg lencséket. A többit én elintézem, eljuttatom az alapítványnak.

A lencséket a Pomáz, József Attila u. 17., Csikóvár Üzletházba várom. Hétköznapokként 9.00 és 17.00 óra között, szombatonként 9-től 12-ig.

A fenti képen látható ékszereket a Parafactura dolgozói készítették. 

(képek forrása: http://parafactura.blogspot.hu/)

Pomoptik Bt. 
Cím: 2013 Pomáz József Attila utca 17
Telefon: +36 20 982 1142
E-mail: pomoptik@gmail.com
           info@pomazioptika.hu
Facebook: https://www.facebook.com/PomoptikBt
 
Nyitvatartás: H-P: 9:00-17:00
  Szo.: 9:00-12:00