Egy szemüveggel télen nyáron

23 blog fényresötétedő lencseSzeretné ugyanazt a szemüveget viselni télen-nyáron? Jó lenne, ha nem hunyorogna többet és még a szemét is védené a káros UV sugaraktól? Fényresötétedő lencsével mindez megoldható!

A levegőben lévő UV fény hatására a fényresötétedő vagy fotokromatikus, lencsék megváltoztatják fényáteresztő képességüket.  Az UV fény növekedésekor (amikor süt a nap vagy síelés közben) a lencsék besötétednek, míg a csökkenő UV fényre kivilágosodnak. Így alkalmazkodnak a fényviszonyokhoz, hogy viselőjük mindig tökéletesen lásson. Előfordulhat, hogy havas időben sötétebb lesz a lencséje, mint nyáron. Ez így van helyesen, mert a hegyekben sokkal erősebb az UV sugárzás.

A lencse körülbelül 30 másodperc alatt sötétedik be, egy hármas kategóriájú napszemüveglencse árnyalatára. (A napszemüvegek színezettségét öt kategóriába soroljuk, 0-tól 4-ig. A 0 a legkevésbé színezett, a 4-es a legjobban. 0-tól 3-as kategóriáig mindenhez használható a szemüveg, a 4-es kategóriájú annyira sötét, hogy vezetéshez nem viselhető.) A kivilágosodás hosszabb időt vesz igénybe, mert a kémiai kötések visszarendeződése lassabb.

Ha már belekeveredett a kémia a cikkembe, akkor jöjjön egy pár sor a gyártásról.  A fényresötétedő lencséket öt lépésben gyártják. Először az alapréteget oszlatják el a lencse felületén, majd következik a szárítása. Utána a fotokromatikus réteget viszi fel, úgy, hogy a lencsét nagyon gyorsan forgatják, hogy az egyenletesen kerüljön fel a lencse felületére. Ezután kb. 2 percig szárítják azt. Végül a polimerizáció következik, ami egy több órás hőkezelés 80-100 C fokon.

A nagyobb lencsegyárak kínálatában a fotokromatikus lencsék két színben, szürkében és barnában, kerülnek forgalmazásra.

-          a barnának világosabb az alapszíne, körülbelül 5 %, ami egy nem fényresötétedő lencsével összevetve alig észrevehető. Legsötétebb állapotában 85 %-os színtelítettségű.

-          a szürkének kicsit erősebb az alapszíne, 8 %, viszont cserébe jobban is sötétedik, egészen 89 %-ig.

-          a szín kiválasztásában azt szoktam mondani a vevőimnek, nézzük meg az üzletben lévő minta lencsével, hogy melyik illik jobban a kerethez. Akinek érzékenyebb a szeme a szürkét szoktam javasolni.

Soha nem volt fényresötétedő lencséje? Fél, hogy esetleg nem szokja meg, nem fogja szeretni? Ne aggódjon, mert a Hoya 100 % Sensity garanciájával kockázatmentes a vásárlás!


Amennyiben nem elégedett a lencsével, a vásárlást követő 2 hónapon belül visszatérítjük az árát, és kicseréljük a lencsét az eredetivel megegyező minőségű nem fényresötétedő lencsére!

Aki fényresötétedő lencsét visel:

  •    ugyanazt a szemüveget hordhatja mindig, időjárástól függetlenül, a szemüveglencse alkalmazkodik az aktuális fényviszonyokhoz
  •            mindig tökéletesen fog látni, hiszen az Ön igényeire szabott dioptriás lencse lesz a napszemüvegében is
  •           viseljen bármilyen típusú szemüveget, távolit, olvasót, multifokálisat, mindegyikre kérhet ilyen réteget
  •         nem kell cserélgetnie a szemüvegét, ha süt a nap vagy nem
  •         biztos lehet benne, hogy jó minőségű napszemüvege lesz, hiszen a fényre sötétedő lencsék mindegyike 100 %-os UV-szűrő és tükröződéscsökkentő réteggel ellátott

 

Pomoptik Bt. 
Cím: 2013 Pomáz József Attila utca 17
Telefon: +36 20 982 1142
E-mail: pomoptik@gmail.com
           info@pomazioptika.hu
Facebook: https://www.facebook.com/PomoptikBt
 
Nyitvatartás: H-P: 9:00-17:00
  Szo.: 9:00-12:00