10 tanács szemüveg vásárlás előtt

  1. Szemüveg készíttetés előtt, mindenképp optometristával (diplomás szemvizsgálóval) vizsgáltassa meg látását. Őket a szemüveg felírásra tanították, a szemorvosokat a betegségek gyógyítására. Ha az optometrista azt látja, hogy szürkehályogja vagy egyéb szem betegsége van, úgyis orvoshoz irányítja a szemüveg felírása előtt. A legtöbb optikai üzletben optometristák vizsgálnak. Ha ez nem egyértelmű Önnek, akkor nyugodt szívvel kérdezzen rá.
  2. Mindig az új szemüveg elkészíttetése előtt csináltassa meg a vizsgálatot, ne egy régebbi felírás alapján rendelje meg azt! Egy év alatt is változhat annyit a szeme (főleg 40 év felett), hogy a korrekció nem lesz tökéletes, nem fog jól látni. A 2-3 éves vagy a régi szemüveg alapján elkészített újak, pedig szinte 100 %, hogy nem lesznek jók.
  3. Mindenképpen ragaszkodjon a próbakeretes látásvizsgálathoz is! Ha csak automata refraktométerrel (olyan géppel vizsgálják, amibe be kell támasztania az állát és a homlokát és egy képet (pl. léghajót, fát) vetítenek a szeme elé) és az alapján írják fel a korrekciót, semmiképp se csináltassa meg abban az üzletben a szemüvegét. A gépnek csupán annyi a feladata, hogy irányt adjon a vizsgálatot végző személynek, hogy milyen erősségű lencsére van szüksége, a korrekció pontos felírására az optometrista szaktudására van szükség.
  4. Soha ne hallgasson olyan emberre, aki azt mondja Önnek, hogy egy előre gyártott szemüveg jó választás Önnek. Ezek a szemüvegnek nevezett bóvlik arra valók, hogy valami heverjen a táskája aljában, arra az esetre, ha otthon felejtette szemüvegét vagy pl. eltört és még nem készült el az új. Hosszabb viselésre nem alkalmas, többet árt vele a szemének, mintha semmit se viselne. Az okokról bővebben ide kattintva olvashat. 
  5. Fontos, hogy a látszerész kikérdezze életmódjáról, munkájáról szemüveglencse ajánlás előtt. Rengeteg fajta lencse van, ahhoz pontosan ismernie kell az életstílusát, hogy a legmegfelelőbbet tudja ajánlani Önnek. Az automatikus ajánlás, pl., hogy olvasószemüvegre van szükségem, tessék ennyi lesz, biztos, hogy nem a legmegfelelőbb lencsét eredményezi.
  6. A hangzatos akciók helyett, inkább a kiszolgálásra, az Önnel való törődésre figyeljen. Sokkal jobban jár, ha képzett és jó szakemberek kezei közé kerül, mintha X % kedvezményt (ami előfordulhat, hogy csak egy jól hangzó ajánlat, hogy becsábítsa az embereket az üzletbe, a végén sokkal többet fog fizetni a szemüvegért, mint eredetileg akart) kap a szemüveg árából. Az autóhoz tudnám ezt hasonlítani, ha csak az ár lenne fontos az életben, mindenki 30 éves Trabanttal járna, nem akarna jobb kocsit.
  7. Egy jó eladó, 100 százalékosan figyel vásárlójára, akár le is írja a válaszait, hogy biztos lehessen benne, hogy a megfelelő szemüveget ajánlja neki. Ehhez időre van szüksége, az 5 perces kiszolgálás és az x forint lesz közlése a vásárlóval, nem ezt sugallja.
  8. A szemüvegkeret kiválasztása is ugyanolyan fontossággal bír, mint a lencse. Itt is fontos, hogy a látszerész kikérdezze Önt, hogy mire fogja használni a szemüveget. Más formájú, stílusú keret alkalmas folyamatos viselésre, más olvasáshoz és olyannak, amibe progresszív lencse (olyan lencse, amit távolra, köztes távolságra (pl. számítógép, főzés, szerelés) és olvasáshoz is tud használni, nem kell cserélgetnie a szemüvegét) kerül. Sok minden befolyásolja, hogy milyen keretet ajánl Önnek látszerésze, jó esetben, ez mind a fejében van.
  9. Az orvostudományhoz, számítástechnikához hasonlóan a látszerész szakmában is évente újabb és újabb fejlesztések születnek. A lencsegyárak ezekről mindig tartanak tréningeket. Biztos lehet benne, hogy jó üzletben jár, ha az eladótérben vagy a vizsgálóban az oktatásokról szóló okleveleket lát, mert az üzletnek fontos, hogy naprakész legyen és a legjobbat ajánlja minden vásárlójának.
  10. A külvilágból szárazó információk több, mint 80 %-át látásunkon keresztül kapjuk. Persze sok kiadása van az embernek, de úgy gondolom ezen nem érdemes spórolni. Ugyanis egy nem jól elkészített vagy már nagyon régi szemüveg megkeseríti életünket, fejfájást okozhat, romlik a teljesítményünk a munkában, iskolában.

Aktuális akcióinkért kattintson az Akcióink fülre, keresse fel Facebbok oldalunkat, érdeklődhet a 06 20 982 1142-es telefonszámon vagy személyesen üzletünkben! 

Pomoptik Bt. 
Cím: 2013 Pomáz József Attila utca 17
Telefon: +36 20 982 1142
E-mail: pomoptik@gmail.com
           info@pomazioptika.hu
Facebook: https://www.facebook.com/PomoptikBt
 
Nyitvatartás: H-P: 9:00-17:00
  Szo.: 9:00-12:00