Hogyan próbálhatom ki a multifokális lencsét kockázatmentesen?

multi lencseÁltalános iskolai irodalom tanárom jött be hozzám az üzletbe a múlt héten egy „kis szemüveg szervizre”. A nosztalgiázás mellett a látásról is beszélgettünk. Elmúlt 45 éves, szemüvegre van szüksége.  Gondolkodik a multifokális lencse vásárlásán, de vannak aggályai ezzel kapcsolatban. Mivel nem ő az egyetlen ember, akitől ilyen félelmeket halottam ezért megpróbálom ebben a cikkben összefoglalni a megoldást mindenkinek. Olvasson tovább és megtudja, hogy lehet KOCKÁZATMENTES a  multifokális szemüveg vásárlás.

Elsőként tisztázzuk azt, hogy mit jelent az, hogy multifokális vagy progresszív szemüveg. Röviden úgy tudnám mondani, hogy több az egyben szemüveg, azaz egy szemüveggel oldhatja meg a távolra, köztes távolságra (pl. monitor, főzés, barkácsolás) és közelre látást. Felveszi reggel, este leteszi, nem kell többet cserélgetnie szemüvegeit a nap során.

Bővebben itt olvashat a multifokális lencsékről.

Tudni kell, hogy ezeknek a szemüvegeknek a megszokása időbe telik, a viselőnek „dolgoznia kell” vele. Ennek időtartama változó, volt már olyan vásárlóm, aki új szemüvegében ment el az üzletből, volt olyan is, aki háromszor is visszajött, hogy állítsunk rajta és ezután tudta csak megszokni. Ezt a megszokási időt mindenkinek el kell fogadnia, aki ilyen szemüveget vásárol. Miután túl van ezen a kezdeti időszakon, biztos vagyok benne, hogy élvezni fogja azt, hogy csak egy szemüveget kell hordania.  

Mit történik, akkor, hogy ha mégse tudja megszokni a lencséjét?

Ilyenkor lép életbe a megszokási garancia! Ennek időtartama, lencsegyártól és lencse típustól függően 1-6 hónap.

A lencséhez kapott garanciakártyával

 vissza kell mennie abba az üzletbe, ahol szemüvegét vásárolta

és a multifokális lencsét kicserélik

egy-egy távoli és közeli lencsepárra.

Természetesen a csere lencse minőségben, felületkezelésben megegyező lesz a korábbihoz. Így nem áll fenn a veszély, hogy elköltött x forintot valamire, amit utána nem tud hordani, és új szemüveget kell vásárolnia. A megszokási garancia igénybe vételével nem kell pénzt költenie az új lencséire. Visszahozza az üzletbe a szemüvegét és megmondja, hogy élni szeretne a garanciával.

Az embernek manapság sok mindenre kell költenie, ezért meggondol minden kiadást. Azt tudjuk, hogy a külvilágból érkező információk több, mint 80 %-át szemünkön keresztül érzékeljük. 40 év felett az embernek több szemüvegre van szüksége, távolra és közelre is hordania kell. Multifokális lencsével, ez megoldható egy szemüveggel, amit reggel felvesz és este levesz. Több forrásból halottam már, hogy, érthető módon, aggasztja az embereket, hogy mi lesz, ha nem tudja megszokni. Emiatt ne aggódjon egy perccel se többet! Megszokási garanciával kockázatmentes a multifokális lencse vásárlás! Amennyiben nem tudja megszokni a lencséjét, azt kicseréljük egy-egy távoli és közeli éleslátást biztosító lencsepárra. A program részleteiről szívesen adok felvilágosítást az üzletben (Pomáz, Csikóvár Üzletház) vagy telefonon (06 20 982 1142).

Pomoptik Bt. 
Cím: 2013 Pomáz József Attila utca 17
Telefon: +36 20 982 1142
E-mail: pomoptik@gmail.com
           info@pomazioptika.hu
Facebook: https://www.facebook.com/PomoptikBt
 
Nyitvatartás: H-P: 9:00-17:00
  Szo.: 9:00-12:00