Éljen harmonikus életet multifokális szemüvegében

Elege van abból, hogy állandóan cserélgetni kell olvasó és távollátó szemüvegét? Mindig akkor tűnik el szemüvege, amikor pont szüksége lenne rá? A boltban keresi az olvasót, máskor a távolit? Azt sokan tudják, hogy ezekre a problémákra megoldást nyújt a multifokális szemüveg. Ezekből a lencsékből sokféle fajta létezik, a leendő viselő életmódjától függ, hogy kinek melyik típus a legjobb. Mint minden területen, itt is folyamatosak a fejlesztések. Olvasson tovább, hogy megismerje a legújabb progresszív lencsét.

Sokat változott életünk az utóbbi 10 évben. Ezzel párhuzamosan látási igényünk is módosult. Pl. több időt töltünk számítógép, okostelefon előtt. És vannak olyan igények is, amelyek régóta változatlanok, pl. a lehető legkisebb legyen a torzító mező a lencse szélén, ne legyen bizonytalanság érzés lépcsőn.

Nézzük meg pontosabban, hogy milyen igényeket támasztottak a viselők következő multifokális lencséjükkel szemben?

„ Olyan lencsét szeretnék, amelyek kényelmesek és nem korlátoznak mindennapi tevékenységeim során.”

„ A számomra elérhető legjobb progresszív lencsét szeretném.”

„Nem szeretnék a lencséim miatt aggódni, csak felvenni a szemüvegem és használni azt.”

Összefoglalva a progresszív lencse viselők következő három kihívással szembesülnek a leggyakrabban:

  1. A lencse nem minden pontján egyformán éles a kép.
  2. Nehezen találják meg a közeli látómezőt.
  3. Egyensúlyérzet hiányát tapasztalják mozgás és lépcsőzés közben.

Ezeket a kihívásokat figyelembe véve fejlesztette ki a Hoya a legújabb progresszív lencséjét. Tovább olvasva cikkemet megismerkedhet a Balansis lencsékkel.

47 blog uj multik

A leggyakoribb panaszok progresszív lencse viselők részéről és a megoldás rájuk

Elsőként említem a széles, torzításmentes látómezőt. A hagyományos progresszív lencsék csak akkor biztosítanak éles képet, ha egyenesen előre tekintünk bennük. A lencse szélei felé haladva azonban torzítást tapasztalhatunk. Ez homályos látáshoz vezet.

A Látómező Kiterjesztési Technológiának köszönhetően ezek a problémák kiküszöbölhetők, így a Balansis lencsék kényelmesebbé teszik az okostelefonok, tabletek és egyé digitális eszközök használatát is.

47 blog uj multik 2

Széles, torzításmentes látómező, hogy tisztán lássa az igazán fontos dolgokat

Szintén fontos a nyugodt képváltlás a különböző látómezők között. Gondoljon pl. a vezetésre, mikor figyeli az utat, majd a navigációs programra pillantva megnézi merre kell menni tovább. Vagy munka közben nézi a monitort, majd felpillant, hogy lássa ki lépett be a szobába. Ezeknél a lencse más részén szükséges kitekinteni.

A Dupla Felületkialakítási Eljárásnak köszönhetően könnyű lesz a képváltás a távoli és közeli kitekintési mező között, többet nem kell keresnie a lencse olvasó részét.

Sok progresszív lencse viselő számára ismerős a lépcsőzés közben tapasztalt bizonytalanság érzés, mikor úgy érzi, mint egy kötélhídon haladna.

Erre a problémára kínál megoldást a Látómező Stabilitási Technológia. Ennek eredményeképp megszűnik a bizonytalanság érzés dinamikus tevékenységek közben.

Ezeknek az újításoknak köszönhetően sokkal kényelmesebb és teljesebb életet élhet. Kisebb lesz a torzító mező a lencse szélén, könnyebben „megtalálja” a lencse olvasó részét, illetve megszűnik a bizonytalanság érzés lépcsőzés közben.

Ódzkodik kipróbálni a multifokális lencsét? Ne tegye! 6 hónapos megszokási garanciával kockázat mentes a vásárlás!

Ha nem tudja megszokni  multifokális lencséjét kicseréljük azt:

-       egy pár távoli és egy pár közeli lencse párra vagy

-       egy pár bifokális lencsére vagy

-       egy magasabb kategóriájú multifokális lencsére

Őszintén szólva nálam, a szakmában töltött 4 évben, még soha nem fordult elő az, hogy valaki élt volna ezzel a lehetőséggel (a garancia arra van, hogy megnyugtassuk a bizonytalan, nem is tudom mit tegyek érzéssel küzdő érdeklődőt). Olyanra volt már példa, hogy valakinek többször vissza kellett jönnie az üzletbe, hogy állítsak a szemüvegén. Egy ilyen érzékeny látás javító eszköznél, mint a multifokális lencse ez teljesen normális. Egy pár állítás után többet nem jött a vásárló, mert sikerült az ideális beállítást megtalálnom. 2-3 év múlva találkoztunk újra, mert új szemüvegre volt szüksége. Egy ideális világban mindenki úgy járna, mint néhány vásárlóm, aki a szemüveg átvétele után abban hagyta el az üzletet, mert annyira jól látott vele. Ez a másik véglet. Általánosságban elmondható, hogy a multifokális lencse megszokása egy kis „munkát” igényel viselőjétől, ennek időtartama 1-2 naptól 1-2 hétig terjedhet. Viszont utána egy egész nap viselhető, minden távolságra éles látást nyújtó eszközt viselhet.

Ide kattintva bővebben olvashat multifokális szemüveg ajánlatunkról!

A lencsékre elérhető felület kezelésekről ide kattintva olvashat!

Természetesen kérheti lencséit fényresötétedő változatban is! A fényresötétedő opcióról ide kattintva olvashat!

Ha bármilyen kérdése van a lencsével kapcsolatban, keressen minket üzletünkben (Pomáz, József Attila u. 17., Csikóvár Üzletház) vagy a 06 20 982 1142-es telefonszámon. 

Pomoptik Bt. 
Cím: 2013 Pomáz József Attila utca 17
Telefon: +36 20 982 1142
E-mail: pomoptik@gmail.com
           info@pomazioptika.hu
Facebook: https://www.facebook.com/PomoptikBt
 
Nyitvatartás: H-P: 9:00-17:00
  Szo.: 9:00-12:00