SZEMére szabott multifokális lencse

„Új multifokális szemüveget szeretnék, de magas dioptriát viselek, ezért egy igazán jó lencsére van szükségem.” – mondta egy férfi nekem. A vizsgálat és igényei felmérése után tudtam, hogy neki csakis a legjobb lencsét ajánlhatom.

Aki elmúlt 40 éves tapasztalta már, hogy olvasáshoz (és egyeseknél távolra, számítógéphez is) szemüvegre van szüksége. Napjainkban egyre inkább elterjed a köztudatban, hogy külön szemüveget viselni olvasáshoz és távolra nem az ideális megoldás. Az is kezd elterjedni, hogy minden nagyobb lencsegyár igen széles multifokális vagy progresszív palettával rendelkezik. Ha autós hasonlatot mondok, léteznek Suzuki, Opel, és Mercedes lencsék.

Ebben a cikkben a „multifokális lencsék Mercedeséről” olvashat.

Ezt a lencsét ajánlom mindenkinek, akinek fontos, hogy a lehető legjobb korrekciót viselje (nem csak magas dioptriát viselőknek).

50 blog myself

Legújabb multifokális lencse (kép forrása: hoyanet.hu)

Nézzük, hogy miben nyújt többet a lencse (Myself):

 1.Könnyebb megszokás, mivel a lencsék 100 %-ban a viselőre szabottan készülnek

A lencse gyártásakor az „általános adatokon” (dioptria, pupilla távolság) egyéb adatokat is figyelembe vesznek. Pl. a szemüvegkeret távolsága a viselő szemétől, a keret dőlésszöge. Az ún. csatorna hossz (a köztes, karnyújtásnyi távolságra éleslátást biztosító rész) is megválasztható. Természetesen ezt nem Önnek, hanem optikusának kell felmérnie és eldönteni.

2.Éles tiszta képérzékelés minden tevékenység közben

Aki ilyen lencsét választ joggal várja el, hogy bármit csináljon, élesen lásson.

3.Könnyebb fókuszváltás a közeli és távoli látómezők között, kevesebb fejmozgatás

Ha viselt más multifokális lencsét tisztában van vele, hogy azt bizony „meg kell szokni”. Nincs ez másként a Myself lencsékkel sem, de a kevesebb fejmozgatásnak köszönhetően hamarabb fogja megszokni azt.

4.Állandó stabil látómező, különösen digitális eszközök pl. laptop vagy telefon) használata közben

Tudjuk, hogy napjainkban, szinte mindenki, naponta órákat tölt különböző digitális eszközök előtt. Erre nagyobb hangsúlyt helyeztek a lencse fejlesztése során.

5.Kevesebb imbolygásérzés, jelentősen csökkentett periférikus torzítás

Aki viselt már progresszív lencsét tisztában van vele, hogy egy hirtelen fejmozdítás esetén a kép „hintázik”, ami elég kellemetlen érzés. Másik dolog a lencse szélén lévő torzító mező. Azt nem mondhatom, hogy a Myself lencséknél ezekre nem kell számítani, de sokkal kisebb mértékben, mint más multifokális lencsék esetén. Ezáltal nagyobb lesz a biztonságérzete mozgás, lépcsőzés, vezetés közben.

 Természetesen ezek a lencsék is elérhetők:

- különböző felületvédelemmel

          - fényresötétedő verzióban

Kattintson a fenti mondatokra további cikkeimért!

Ne feledje Prémium multifokális lencse csomagunkat, amelyről ide kattintva olvashat.

Ha bármilyen kérdése van a lencsékkel kapcsolatban, keressen minket üzletünkben (Pomáz, József Attila u. 17., Csikóvár Üzletház) vagy a 06 20 982 1142-es telefonszámon.

Ha szeretné egész nap ugyanazt a szemüveget viselni és minden távolságra élesen látni, jöjjön el üzletünkben egy látás vizsgálatra és kérje a Myself lencsét.

Pomoptik Bt. 
Cím: 2013 Pomáz József Attila utca 17
Telefon: +36 20 982 1142
E-mail: pomoptik@gmail.com
           info@pomazioptika.hu
Facebook: https://www.facebook.com/PomoptikBt
 
Nyitvatartás: H-P: 9:00-17:00
  Szo.: 9:00-12:00